Tel :+32(0)50 34 21 50

GSM : +32 (0)476 44 93 38

De PME Professional Course is een professionele cursus opgezet door Knightsbridge PME Ltd (Precision Machining Engineers). Er zijn 3 verschillende modules van telkens 25 lesuren, die zich vooral richten op de meer professionele taartdecorateur. Elke module is afzonderlijk te volgen (hoeft niet op volgorde) en wordt afgesloten met een PME Professional Diploma. Na het voltooien van de drie modules wordt een PME Master Certificate uitgereikt. Deze cursus wordt gegeven door onze gecertificeerde PME instructrice Cathelyne.

Elke module omvat 5 daglessen of 7 avondlessen. U betaalt 295 euro per module.

Bij alle PME modules wordt het nodige huiswerk gegeven om de technieken goed te leren beheersen. Ingrediënten en materialen voor het maken van uw huiswerk zijn niet inbegrepen in de prijs. U schaft dus best het nodige materiaal aan zoals uitstekers, fondant, spuitmondjes, cakeboards, dummy's... Houd hiervoor rekening met uw planning en budget. 

PME module 1 Sugar Paste 

In de eerste module komen heel veel technieken aan bod. We behandelen de basistechnieken en het bekleden van een dummy taart, crimpen, embossen, draperiën (swags), frillen, het maken van strikken, brodery anglaise, puzzelen met uitstekers, uitsteektechnieken, het maken van een inlay en een 3D-taart. We behandelen ook uitgebreid de boetseertechniek, zakelijke basisinstructies, copyright en licenties. 

De volgende materialen zijn bij deze module inbegrepen: 

 

  • handboek 
  • Box met materialen
  • gebruik van kleurstoffen, materialen tijdens de les.

 Inschrijf data eind januari, avond module start 31/01/2017(vervolg data 7/2/2017, 14/02/2017, 21/7/2017, 7/03/2017, 14/03/2017 en 21/03/2017) telkens van 18.45 uur tot 22.30 uur.

PME module 2 Sugar Flower 

In deze module komen de volgende technieken aanbod: basistechnieken, bloemen met en zonder draad, fantasie bloemen, rozen, knopjes, orchideeën, lelies, gerbera, fresia, dahlia, anjers, bessen, seizoensbloemen, alternatieven voor suikerbloemen, arrangeren van suikerbloemen, kostprijs en verkoopprijsberekening. 

De volgende materialen zijn bij deze module inbegrepen: 

 

  • handboek
  • Box met materialen
  • materialen tijdens de les

Inschrijf data eind januari, dag module start 31/01/2017(vervolg data 7/2/2017, 14/02/2017, 21/7/2017 en 7/03/2017) telkens van 9.30 uur tot 15 uur.

PME module 3 Royal Icing 

In deze uitgebreide cursus komen de volgende technieken aan bod: basistechnieken, coating, buttercream icing, royal icing, color flow & runout icing maken en gebruiken. We maken een run out patroon, borders & collars, extensions & bridges, brush & embroidery, lace designs. Je leert meer over cake balance, multi tiered cakes, verpakking en transport, prijsrichtlijnen, kostenberekening en presentatie. 

De volgende materialen zijn bij deze module inbegrepen: 

 

  • diverse soorten icing (voor de eerste lesdag) 
  • rolfondant 
  • 2 wegwerpspuitzakken 
  • box met materialen
  • Handboek