Tel :+32(0)50 34 21 50

GSM : +32 (0)476 44 93 38

----

 

Is een workshop reeds volzet maar zou je die toch graag volgen. Laat me dan iets weten. Zijn er genoeg deelnemers dan kunnen we -als de agenda het toelaat- misschien nog een datum plannen.

De Vliegende start module! (25/8, 26/8 en 27/8 van 9.30 uur tot 17 uur) reeds volzet!

Een 3 daagse module met 20 uur les  in 1 week.
Speciaal voor iedereen die op korte tijd veel wil leren voor het schooljaar weer begint.
Een complete intensieve basis module om op korte tijd verschillende technieken te leren om verder thuis mee te experimenteren.
Heb je tijdens de “rat race” van het schooljaar niet veel tijd, dan is deze workshop ideaal.

Wat gaan we doen:

Dag 1 

We maken deze eerste dag 2 taarten.
We starten aan de basis, taarten recht  doorsnijden  en hoe ga je het beste vullen.
De eerste taart gaan we ‘ old school’ afsmeren met een palet mes en dit natuurlijk zo strak mogelijk.
We kleuren rolfondant en gaan de taart daarmee bekleden.
De andere taart gaan we strak afsmeren met meringue boter creme met behulp van een plexi plaatje , op deze taart gaan we  een chocolade drip maken en aanbrengen.
We boetseren een eenvoudig figuurtje 
We gaan van een afbeelding omzetten tot een 2d puzzel plaatje.
We versieren de taarten verder naar eigen inspiratie.
Je krijgt deze 2 taarten natuurlijk mee naar huis.

Dag 2 

We beginnen  met uitleg over alles wat je wilt weten over koekjes bakken en versieren met royal icing. De focus zal liggen op het werken met royal icing (eiwitglazuur) dus de koekjes zijn reeds door ons gebakken, uiteraard krijg je wel recepten, een werkbeschrijving en veel tips & trucs voor het zelf bakken van de koekjes mee naar huis. 
Daarna gaan we aan de slag om zelf de Royal Icing in de juiste dikte te maken.
Vervolgens leer je hoe je de spuitzak op een handige manier kunt vullen, vast houden en gebruiken voor verschillende technieken.
Na deze uitleg gaan we aan de slag om zelf de koekjes te decoreren.
Er worden verschillende technieken laten zien en uitgelegd.
We werken deze dag ook met gumpaste we maken 2 formaten rozen ,  lelie en bij behorende blaadjes.
Koekjes neem je mee naar huis.
Bloemen werken we af op dag 3 en zullen we verwerken in de stapel taart

Dag 3

Vandaag maken we een stapeltaart van 2 lagen in bruids thema,
We gaan opnieuw vullen, strak afsmeren en bekleden met rolfondant
We werken voor 1 laag met gemarmerde de fondant .
We gaan de bloemen die  we de dag voordien gemaakt hebben, dusten met kleurpoeders en binden op draad .
Deze bloemen gaan we gebruiken op onze stapel taart.
We leren je de taart stevig te stapelen en verder naar eigen inspiratie te decoreren.
We starten de dagen om 9.30 uur en eindigen om 17 uur ( lunch breng je zelf mee)

Prijs is 395€ voor de 3 intensieve dagen 

Alle ingrediënten (rolfondant, gumpaste, meringue boter crème , taarten, koekjes, drum’s , boards dozen… gebruik van materialen inbegrepen.

Data dinsdag 25/8, woensdag 26/8 en donderdag 27/8
We werken met een kleine groep van 5 deelnemers.

Dus opgelet  Volzet is volzet!

 

 

The Wilton Method® : Course : Building Buttercream Skills , binnen kort nieuwe data!

  

 

Dit  is de basiscursus van Wilton. Avond module  4 lessen van 2 uur telkens van  19 uur tot 21 uur (8 uur les!)
Woensdagen , binnen kort nieuwe data
Prijs voor deze module 130€

Een uitstekende cursus reeks van 4 lessen van 2 uur, om te beginnen met taart decoreren. De Wilton Instructrice leert jou, in stap voor stap instructies, de basisbeginselen van het decoreren met buttercream icing, zodat ook jij zult ervaren hoe leuk en succesvol je kunt zijn in het decoreren van je eerste taart in de Wilton Method Cursus.
Er worden bakinstructies gegeven, je leert hoe je icing kunt maken, kleuren en uiteraard hoe je het beste de taart kunt icen op de Amerikaanse manier.
Tijdens de cursus leer je o.a. het maken van drop flowers, transfers van afbeeldingen te maken, diverse randen, schelpen, blaadjes èn natuurlijk de ribbon rose.
Na afronding van deze cursus heb je een prima basis om prachtige taarten, cupcakes en koekjes te decoreren!  

Prijs voor deze module is 130€  inclusief een  materialenpakket en een cursusboek . In dit pakket zitten materialen met een waarde van ruim € 60,- die je nodig hebt om thuis te kunnen oefenen.
Er zitten in dit pakket geen ingrediënten, dus de taarten/cupcakes die je leert bakken en de icing(s) die je in de cursus leert maken, maak je zelf thuis.
De  ingrediënten voor het maken van uw huiswerk zijn niet inbegrepen.
Na de cursus krijgt u de kans om aankopen te doen in de winkel.
Tijdens de Wilton module krijgt u 10% korting op uw aankopen. 

Inhoud van het materialen pakket:

Angled spatula 22cm
Practice Board with sheets
Disposable Decorating Bags 30cm (12x)
Standard Couplers (4x)
Parchment Triangles 38cm (6x)
Flower & Cupcake Nail Set
Course 1 Tips (#1, 3, 12, 16, 18, 21, 104, 230, 233, 352, 1M, 2D)
Decorating Brush
Rose Templates (2pc set) 

 

PME module Sugar flowers Avond module 6 lessen van 18 uur tot 22.30 uur binnen kort nieuwe data!

 

De PME Professional Diploma Cursus is opgezet door Knightsbridge PME Ltd. speciaal voor iedereen die taarten willen gaan maken in opdracht voor familie, vrienden of als bedrijf.
De cursus is ook geschikt voor iedereen die zich meer wil verdiepen in taartdecoratie. Het is een combinatie van basistechnieken en ook nieuwe technieken. De cursus bij ons bestaat uit zowel theorie en praktijk.
Er zijn een drietal modules, PME Module Sugarpaste, PME Module Sugarflowers en PME Module Royal Icing, onafhankelijk van elkaar te volgen. 

Na het afronden van 3 modules met succes ontvang je na de laatste module het PME Professional Master Certificaat. 

Sugarflower module,
In deze uitgebreide module van 25 uur les komen de volgende technieken aan bod: Basistechnieken, bloemen met en zonder draad, fantasie bloemen, rozen, knopjes, orchideeën, lelies, gerbera, fresia, dahlia, anjers, bessen, seizoensbloemen, alternatieven voor suikerbloemen, arrangeren van suikerbloemen, kostprijs & verkoopprijsberekening.

Inbegrepen in de cursus prijs van 395€ is een uitgebreid basis materialen pakket. 

Inhoud pakket :

 

Honeysuckle set of 3, Carnation Set of 3,Freesia, Calyx set of 3, Calyx Large set of 3, Blossom Plunger cutter set of 4, 5 Petal Cutters set of 4, 5 Petal Cutters large set of 3, Veined Lily Plunger cutter set Medium, Veined Ivy Leaf set of 3, Veined Rose Leaf set of 3, veined Sunflower/Gerbera set of 3, Peony set of 3, Modelling Tool Bone, Modelling Tool Ball, Modelling ToolTapered Cones 5/6 star, Modelling Tool Flower Leaf Shaper, Flower Pics Medium, Cattleya Orchid set of 3, Cymbidium Orchid Medium set of 2, Mini Palette Knife, Tapered & Angled , blade Palette Knife, Foam Pad Set, Brush Set, Veined Rolling Out Board, Sugar Flowers Course Book

De PME Certificaten worden uitgereikt als u op alle cursus dagen aanwezig bent geweest, projecten afgerond zijn en de vereist niveau behaald is.

Prijs is 395€ voor 6 avond  lessen , u dient dan zelf enkele materialen te voorzien zoals gumpaste, verschillende soorten wire , bloementape, steamen, poeder kleurstoffen….
We bieden ook een all-in prijs aan van 495€. Dan hoeft u zelf niets meer te voorzien (enkel nog voor de presentatie van u bloemen voor de examen les)

Meer info vind je op, http://www.taartenateljee.be/index.php/workshops/workshops-pme.html

 

Volkswagen busje binnen kort nieuwe data!

 

We gaan een biscuit versnijden en opvullen naar het model van het Volkswagen busje. We kleuren zelf rolfondant (zodat je je eigen kleur busje kunt kiezen) en bekleden de biscuit hiermee.
Daarna gaan we de hele taart afwerken met verschillende details.

Deze workshop kost €65, -p.p. Dit is inclusief alle materialen kopje koffie/thee en/of frisdrankje en iets lekkers er bij!
De workshop begint om 18.30 uur en duurt ongeveer tot 22.30 uur.

  

 

---