Tel :+32(0)50 34 21 50

GSM : +32 (0)476 44 93 38

----

PME module Sugar paste

 

 

Data; Dag module 5 lessen van  9.30 uur tot 15 uur 15/01/2019, 29/01/2019, 12/2/2019, 26/2/2019 en 12/3/2019 .  (1 plaats vrij!)

Data ; avond module 7 lessen van 18.30 uur tot 22.30 uur 8/01/2019, 22/01/2019, 5/2/2019, 19/2/2019, 12/3/2019 en 19/3/2019 en 26/03/2019. (volzet)

De PME Professional  Diploma Cursus  is opgezet door Knightsbridge PME Ltd. speciaal voor iedereen die taarten willen gaan maken in opdracht voor familie, vrienden of als bedrijf . De cursus is ook geschikt voor iedereen die zich meer wil verdiepen in taartdecoratie. Het is een combinatie van basis technieken en ook nieuwe technieken. De cursus bij ons bestaat uit zowel theorie en praktijk. Er zijn een drietal modules, PME Module  Sugarpaste, PME Module  Sugarflowers en PME Module  Royal Icing, on afhankelijk van elkaar te volgen. Na het afronden van 3 modules met succes ontvang je na de laatste module  het PME Professional Master Certificaat.

Sugarpaste module,

In deze uitgebreide module van 25 uur les komen veel technieken aan bod. Basis technieken zoals vullen en bekleden van een echte taart en ook het bekleden van een dummy taart, crimpen en embossen, draperieën, frills, strikken, embroidery, modelleren van figuren, inleggen en applicaties, stapelen van taarten, zakelijke basis instructie, copyrechten & licenties. Het is raadzaam dat u al eerder een  taart heeft bekleed.

De PME Certificaten worden uitgereikt als u op alle cursus dagen aanwezig bent geweest,projecten afgerond zijn en de vereist niveau behaald is.

De volgende materialen zijn bij deze module inbegrepen:  

box met materialen;

 Butterfly Veined Plunger cutter set, Teddy Bear Cutter Large, Straight Frill Cutter, Round Nesting Set, Rocking Horse, Marzipan Spacers, Modelling Tool Blade & Shell, Modelling Tool Scallop & Comb, Modelling Tool Serrated & Tapered Cone, Scriber Needle, Bulbulous Cone Tool, Design Wheeler, Modelling Tool Cutting Wheels, Modelling Tool Quilting Tool, Smoother Straight Edge, Smoother Polisher ,Impression Mat Classic Dot, Impression Mat Small Diamond, Impression Mat Floral Design, Hollow Pillars 12", Small Rolling Pin Guide Rings, Rolling Pin 9", Crimper Open Curve Serrated, Crimper Triple Scallop Open Plain, Crimper Closed Curve Serrated, Crimper Closed Wavy Line Serrated, Palette Knife Straight Blade, Palette Knife Angled Blade, Geometric Multi Cutter – Hexagon, Geometric Multi Cutter – Triangle, Geometric Multi Cutter - Right Angle, Geometric Multi Cutter – Diamond, Geometric Multi Cutter – Square, Geometric Multi Cutter – Puzzle, Cookie n Cake Wedding Cake, Cookie n Cake T Shirt, Cookie n Cake Crown

 

 

 

·         Handboek

Prijs is 395€ voor 5 dag lessen of 7 avond lessen u dient dan zelf nog de ingrediënten , dummies, boards, drums te voorzien .

We bieden ook een all-in prijs aan van 495€ dan hoeft u zelf niets meer te voorzien.

Meer info vind je op, http://www.taartenateljee.be/index.php/workshops/workshops-pme.html

WILTON module Flowers & Cake Design (woensdag ochtend les!) reeds volzet!

Deze modules zijn los van elkaar te volgen!

 In deze cursus leer je hoe je cup cakes en desserts tot leven kan brengen met uitgebreidere en bijzondere decoreertechnieken met icing. De Wilton Method Instructrice leert je werken met royal icing, hoe je mooie bloemen kunt maken zoals violen, lelies en de beroemde Wilton roos. Leer hoe je de royal icing bloemen kunt arrangeren op je taart en deze in balans kunt brengen. Een en ander gaat gepaard met het leren van een aantal andere technieken zoals het spuiten van een mooie border en de basketweave, Brush Embrodoidery,  Corneli Lace, Clasic Ruffle, Touwrand en verschillende bloemen. Je leert in deze cursus omgaan met Royal Icing. 

Bij de Wilton Cursus zit een materialenpakket en een cursusboek inbegrepen*. In dit pakket zitten materialen met een waarde van ca. € 60,- die je nodig hebt om thuis te kunnen oefenen. Er zitten in dit pakket geen ingrediënten, dus de taarten/cupcakes die je voor de lessen bakt en de icing(s) die je in de cursus leert maken, maak je zelf thuis. Hiervoor heb je dus nog ingrediënten nodig.

Elke module omvat 8 uur les verdeeld in  4 lessen van telkens 2 uur.. 

U betaalt 130 euro per module, inclusief een lespakket en –boek met een winkelwaarde van 60 euro. De materialen en ingrediënten voor het maken van uw huiswerk zijn niet inbegrepen. Na de cursus krijgt u de kans om aankopen te doen in de winkel. Tijdens de Wilton module krijgt u 10% korting op uw aankopen

Deze module gaat door op woensdag ochtend  09/01/2019, 16/01/2019, 23/01/2019 en 30/01/2019 telkens van 9 uur tot 11 uur.

Basis winter taart (28/01/2019 reeds volzet)

Het is winter en mijn kinderen zouden het liefste hebben dat het eens sneeuwt. Vandaar deze echte winter taart.

Ben je beginner dus nog niet zolang bezig met het maken van taarten of heb je gewoon zin om deze leuke taart te komen maken? Iedereen is dus welkom!

In deze workshop leert u de basis technieken van het taart decoreren. We leren de taart  doorsnijden en wel zo dat de taart na het vullen ook nog netjes recht is.

Daarna gaan we de taart vullen met een laag je jam en een heerlijke botercrème. 

We kleuren zelf rolfondant, en leren de taart zo strak mogelijk te bekleden. (kleurtje voor de fondant kiest u natuurlijk zelf!)

Daarna boetseren we een schattige sneeuwpop (die ook naar sneeuw verlangt ;-) ) om op de taart te plaatsen en gaan we verder aan de slag om onze taart zo mooi mogelijk te versieren.

 De taart neem je na afloop lekker mee naar huis!

De kosten voor deze workshop zijn € 60, - p.p. Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers.

Deze workshop begint om 19.00 uur en we proberen om 22.30 uur te eindigen.

 

Valentijn taart met boetseersel (6/02/2019 reeds volzet)

Foto volgt!

In deze workshop leer je hoe je een taart strak afsmeert in 2 kleuren.

Boven op de taart gaan we een schattig figuurtje boetseren, voor de rest versieren we met toefjes botercreme en sprinkles

De taart neem je na afloop lekker mee naar huis!

De kosten voor deze workshop zijn € 65, - p.p. Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers.

Deze workshop begint om 19.00 uur en we proberen om 22.30 uur te eindigen.

 

 

Koekjes voor Valentijn (11/02/2019 reeds volzet!

Zo worden gewone koekjes opeens hele bijzondere, originele koekjes deze keer maken we koekjes in thema voor Valentijn . In deze workshop  geven we uitleg over alles wat je wilt weten over koekjes bakken en versieren met royal icing. De focus zal liggen op het werken met royal icing (eiwitglazuur) dus de koekjes zijn reeds door ons gebakken, uiteraard krijg je wel recepten, een werkbeschrijving en veel tips & trucs voor het zelf bakken van de koekjes mee naar huis. 

 

Je leert hoe je royal icing maakt in de verschillende diktes en hoe je het kleurt en gebruikt in spuitzakken met verschillende spuitmondjes.  Bij het versieren van de koekjes gaan we gebruik maken van allerlei speciale technieken en spuitmondjes waar je heel gemakkelijk mooie effecten mee bereikt op koekjes .

 

De kosten voor deze workshop zijn € 60, - p.p. Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers.

Deze workshop begint om 19.00 uur en we proberen om 22.30 uur te eindigen.

 

 Valentijn sweets workshop (13/02/2019,  reeds volzet)

Na het succes van de kerst sweets workshop doen we deze nu in Valentijnthema !

In deze workshop gaan we aan de slag met verschillende zoetjes die ook op een sweet table zouden passen in het thema van Valentijn natuurlijk.

Chocolade covered oreo’s , cakepops, mini cupcakes …en nog wat anders komen aanbod in deze workshop.

Veel verschillende technieken dus!

We gaan toeven spuiten, chocolade smelten, cakepops dippen en natuurlijk ook alles mooi decoreren.

We doen alles stap voor stap dus ervaring is niet echt nodig.

Die doos met al dat lekkers neem je natuurlijk mee naar huis

Deze workshop komt op 60€ dit is inclusief alle materialen de taart ,koffie/thee of  frisdrankje en iets lekkers.

De workshop starten we om 19 uur tot 22.30 uur.

 

Candy drip cake (27/02/2019 , reeds volzet)

Zo populair is deze taart , dat wij deze leuke techniek ook graag met jullie willen delen!

Zelfs zonder enige ervaring met het maken van taarten kun je toch aan deze workshop deelnemen.

 

We maken een ronde taart van 15 cm ( 6 tot 8 personen) en deze gaan we vullen en daarna afsmeren met witte ganache  in een kleur naar keuze.

Ook de drip maken we van witte chocolade en deze kun je dus ook kleuren indien je dat graag wil.

Dan is het tijd voor de decoratie, we maken snoepjes van rolfondant om op de taart te plaatsen.

Prijs is 75€ dit is inclusief alle materialen de taart ,koffie/thee of  frisdrankje en iets lekkers.

De workshop starten we om 19 uur tot 22.30 uur.

 

Prinses taart met popje/ of als paspop (20/03/2019, reeds volzet!)

In deze workshop gaan we een biscuit gebakken in de wonder mold om toveren tot een echte prinses. Wil je er liever een pas pop van maken dan kan dat ook.

 We leren je de biscuit te vullen en af te smeren, daarna gaan we de rolfondant kleuren naar eigen wens en maken we  de jurk van de prinses/ paspop .

We gebruiken een pin popje voor de prinses , maak je liever een pas pop dan boetseren we die van rolfondant.

We gebruiken verschillende technieken om een mooie jurk te bekomen.

Prijs is 75€ dit is inclusief alle materialen de taart ,koffie/thee of  frisdrankje en iets lekkers.

De workshop starten we om 18.45 uur tot 22.30 uur.

 

3D tas taart gevorderden (27/03/2019) Volzet!!

Voor deze workshop is het handig als je al eens een taart met rolfondant gemaakt hebt.

Tijdens deze workshop gaan wij een biscuit in de vorm van een tas snijden.  Daar na gaan we de taart vullen en afsmeren  en we bekleden deze met rolfondant waarvan je zelf de kleur kiest! Natuurlijk leren we je ook  hoe je een rits maakt, knopen, handvaten en zo lijkt jouw tas  net echt! 

Prijs is 75€ dit is inclusief alle materialen de taart ,koffie/thee of  frisdrankje en iets lekkers.

De workshop starten we om 18.45 uur tot 22.30 uur.